Complexul Memorial Aleea Eroilor

Complexul Memorial Aleea Eroilor a fost ridicat în anul 2013, în memoria celor care și-au jertfit viața pentru apărarea pământului strămoșesc, în perioada celor două Războaie Mondiale. La intrarea pe alee se află bustul sublocotentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, un paznic al acestui complex monumental, încărcat de istorie.
Pe peretele exterior , din partea de vest a ștrandului orășenesc, sunt realizate cu măiestrie episoade de pe câmpul de luptă, surprinzând curajul și tăria de caracter a românilor. Tot în cinstea ostașilor români au fost montate și panouri cu numele eroilor din Rovinari și din alte localități, care au luptat în timpul Primului și al Doilea Război Mondial.
Pe cealaltă parte a aleii tronează impozant, portretele domnitorilor Țării Românești, dar și oameni simpli, personalități reprezentative pentru istoria românilor.

Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, a murit în Afganistan, în 2011, în timpul unei misiuni de patrulare.