Acuzații de fraudă la examenul pentru postul de farmacist la Spitalul Rovinari

Concursul pentru ocuparea postului de farmacist șef, din cadrul Spitalului „Sfântul Ștefan” din Rovinari, a generat discuții aprinse, privind corectitudinea evaluării probelor.
Surse din rândul angajaților spitalului susțin că examenul a fost doar o formalitate, deoarece se știa, de la început, cine va ocupa postul vacant, scos de instituție la concurs. Informațiile au fost infirmate de managerul unității medicale, Adrian Murea.
Vrem dovezi, nu vorbe!
Zvonurile au luat amploare în urma unor conflicte deschise între ruda unuia dintre candidați și managerul Spitalului din Rovinari. Șeful unității solicită probe care să demonstreze veridicitatea acuzațiilor.
“O persoană a susținut că a auzit zvonuri că examenul este deja aranjat și i-am spus că nu eu sunt cel care am stabilit comisia eu am făcut cerere la toate spitalele care au fost dispuse să ne ajute. Comisia s-a aprobat, ne-a venit miercuri și aprobarea de la Consiliu Local că s-a trecut și prin consiliu. I-am spus persoanei care a venit să îmi dea nume și fapte că nu pot așa să opresc un examen, nu îmi stă în putere. Adică, apoi, fiecare candidat o să fie nemulțumit la rândul lui și nu mai reușim niciodată. I-am răspuns în scris că această comisie nu e stabilită de mine, eu sunt doar beneficiarul și eu am cerut să fie conform ordinului Ministerului Sănătății, deci nu am făcut nimic ilegal. Eu sunt de acord și să se amâne și să se anuleze, nu am treabă. În afară de faptul că eu am pe cineva din partea spitalului care să supravegheze, nu am treabă. Singurul lucru de care vă asigur este că subiectele vor fi făcute în dimineața aia, să nu vină cu ele de acasă, să nu existe suspiciunea că au venit cu ele făcute de acasă”, a declarat Adrian Murea, managerul Spitalului „Sfântul Ștefan” Rovinari, potrivit igj.ro.

Examenul se va desfășura luni, 19 iunie 2017, un număr de nouă candidați urmând să participe la concurs pentru postul vacant.

sursa:www.igj.ro