Pericolul ascuns din spatele frumuseții! Rujul provoacă boli de inimă

Femeile adoră rujul prezent într-o gamă variată de culori, ce le conferă strălucire, prospețime și volum buzelor. Pasionatele de make-up folosesc tot felul de produse cosmetice, pentru a-și pune în valoare frumusețea chipului. Cu toate acestea, puține dintre ele cunosc pericolul ascuns din compoziția acestor produse cu pigmenți intenși și strălucitori.
În urma unor analize efectuate de chimiștii din Canada s-au descoperit că rujurile, rimelurile și fondurile de ten conțin plumb, arsenic și alte metale din aceeași categorie.
Un studiu similar a fost realizat și de cercetătoarea Katharine Hammond de la UC Berkeley. Cercetătoarea a testat 32 tipuri de rujuri diferite şi a descoperit în compoziţia lor anumite cantităţi de plumb, cadmiu, aluminiu şi crom.
Ce efecte au aceste metale asupra organismului?
Elementele enumerate anterior, ingerate zilnic în organism, influențează apariția problemelor cardiace și pulmonare. Unele dintre metale au și potențial cancerigen. Cadmiul poate provoca probleme renale, în special persoanelor care sunt în dializă. Mai mult, produsele pot avea în compoziție ingrediente la fel de nocive pentru sănătate, dar care nu sunt menționate pe etichete.

Ce putem face pentru a ne proteja sănătatea?

Singura variantă este de a evita includerea zilnică, în ritualul de înfrumusețare, a produselor de make-up. Femeile care obișnuiesc să aplice ruj, de mai multe ori pe zi, ar trebui să se gândească și la sănătate. Otrava de pe buze va ajunge în stomac și va afecta organele vitale.
Mai puțin toxic este rujul organic sau bio, ce conține ingrediente naturale, cu proprietăți de hidratare.
O categorie vulnerabilă sunt copiii de aceea este bine să nu ia contact cu astfel de produse.