Băuturile energizante naturale, un refresh pentru organism

Băuturile energizante naturale sunt o sursă de vitamine și minerale, necesare funcționării optime a organismului. Fie că suntem la prima oră a dimineții sau la ora prânzului, un plus de energie ne va crește capacitatea de concentrare și atenție. Prin urmare, vom fi într-o formă de invidiat, iar sistemul imunitar va putea lupta împotriva radicalilor liberi.

Recomandările nutriționiștilor
Specialiștii recomandă consumul de sucuri naturale, obținute din fructe și legume, un aport de 2 litri de apă zilnic și odihnă, cel puțin 7 ore de somn pe noapte.
Top trei băuturi naturale energizante, pe care le poți prepara foarte simplu, chiar la tine acasă.
1. Sucurile verzi sunt realizate din legumele cu frunzele închise la culoare și vom menționa: spanacul, varza kale sau pătrunjelul. Acestea conțin un aport ridicat de vitamina C, cu efect revigorant pentru întreaga zi.
2. Sucul de cătină combinat cu suc de morcovi și de grepfruit întărește sistemul imunitar și regenerează organismul.
3. Sucul de roşii, cu portocale şi lămâie este bogat în vitamine, oferind doza de energie zilnică. Rețeta se prepară cu ajutorul blenderului. Se folosește: 1 roșie, 1 portocală, 1 măr, o jumătate de lămâie, apă și puțină miere. Sucul va fi un răsfăț atât pentru papilele gustative, cât și pentru sănătatea organismului.

Nu dați buzna la energizantele din comerț pentru a obține o doză-șoc de energie!
Multe persoane obișnuiesc să meargă la magazinul din colț pentru a-și cumpăra o băutură energizantă, sperând că se vor simți mult mai active pe parcursul zilei. Alegerea este una nesănătoasă, deoarece băuturile din comerț conțin o cantitate ridicată de zahăr și cofeină, ce oferă energie doar două ore.
Din nefericire, efectele dăunătoare asupra sănătății sunt pe termen lung.

Consumul de băuturi energizante din comerț pot provoca afecțiuni ale inimii, insomnii, stări de anxietate și oboseală, creșterea în greutate, amețeli, slăbesc sistemul imunitar, putând cauza moartea subită.