Noul depozit de cărbune: termenul de finalizare este aproape

Noul depozit de cărbune de la Rovinari are termen de execuție până la sfârșitul acestui an. Spre deosebire de vechiul amplasament, situat în spatele orașului, fiind responsabil de producerea unui nivel mare de poluare, noul depozit va fi construit la o distanță mult mai mare de locuințele localnicilor.

„La ora actuală este în construcție un nou depozit la o distanță mult mai mare de locuințe, care sperăm să fie gata pentru a fi aprobat. Din câte cunosc, termenul de finalizare este de sfârșitul anului 2017”, a declarat Nicolae Giorgi, în calitate de director al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, potrivit igj.ro.

Protecția Mediului Gorj a închis fostul depozit pentru că nu mai îndeplinea standardele de funcționare, fiind prea aproape de blocurile de locuințe. Vechiul depozit era o sursă inepuizabilă de poluare și de zgomote produse de benzile de cărbune. Nicolae Giorgi a mai menționat că, în cursul anului trecut, a fost suspendată autorizația de mediu, deoarece nu a fost respectat termenul de cinci ani, prevăzut pentru mutarea depozitului de cărbune.