Mii de pensionari gorjeni nu vor primi pensia în întregime

Mai mulți pensionari gorjeni nu-și vor primi pensia în întregime, deoarece au fost înființate popriri pentru recuperarea de datorii. Luna precedentă au fost popriți peste 580.000 de lei. Potrivit ultimei situații prezentate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj,  la sfârșitul lunii iunie existau 3.480 de popriri impuse pe pensiile gorjenilor.
“În ceea ce priveşte popririle la sfârşitul lunii iunie, avem în sold 3.480 cu suma totală a viramentelor de 589.163 de lei, iar valoarea acestora, precum şi numărul popririlor este una majorată faţă de luna anterioară”, a afirmat Daniela Negoiţă, în calitate de director adjunct al CJP Gorj, scrie gorjeanul.ro. Executarea silită prin poprire se realizează în baza unei hotărâri judecătorești, credite și dobânzi restante de la bănci și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Gorj, amenzi, impozite și taxe locale, facturi la întreţinere neplătite de la asociaţiile de proprietari, etc.
Fac obiectul executării silite următoarele categorii bunuri: sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente.
Nu se supun executării silite: sumele care sunt destinate unei afecţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie; sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte; sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.