Sexul în exces contribuie la apariția cancerului

Sexul în exces slăbește sistemul imunitar, influențează dezvoltarea infecțiilor urinare și a inflamațiilor genitale, ducând până la apariția cancerului la prostată.
Majoritatea persoanelor cunosc faptul că sexul este un adevărat “medicament” cu efecte benefice asupra organismului partenerilor, dar ce-i prea mult, dăunează sănătății.
Oamenii de știință au descoperit, în urma studiilor efectuate, că partidele amoroase presupune și riscuri în ceea ce privește sănătatea persoanelor implicate.
Cercetătorii americani de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, SUA susțin că relațiile intime prea dese pot duce la depresie. Studiul a fost efectuat pe 128 de voluntari, cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani. Persoanele care au exagerat cu tandrețurile s-au simțit lipsiți de energie, negativiști și nemulțumiți.
Vă prezentăm cele mai des întâlnite afecțiuni genitale, produse în urma actelor sexuale repetate.

1. Inflamare şi dureri în zona genitală. Se manifestă prin dureri, răni pe colul uterin, fisuri vaginale și iritații locale. Medicii recomandă folosirea unui lubrifiant pe bază de apă.

2. Infecţii urinare. Prin penetrările repetate se introduc diferite tipuri de bacterii în uretra femeii, fapt ce poate cauza cistită, o infecţie urinară care recidivează des.
Dependenţa de “hormonul fericirii” (dopamina). În timpul partidelor amoroase, creierul eliberează dopamină, un neurotransmiţător cu rol în creșterea libidoului, ce conferă o stare de bună-dispoziţie partenerilor. Prin urmare, sexul în exces dă dependență, iar organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon.

3. Slăbirea imunităţii. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Zurich, din Elveţia, au dovedit că raporturile sexuale dese slăbesc sistemul imunitar, favorizând apariţia infecţiilor de tot felul.

4. Afecţiuni ale prostatei. Bărbaţii foarte activi sexual în perioada tinereţii prezintă riscul de a dezvolta cancer la prostată, au dovedit cercetătorii de la Universitatea Nottingham, din Anglia.
Medicii nu recomandă abstinența, însă nu încurajează nici relațiile sexuale nimfomanice. Frecvența optimă este de două raporturi intime săptămânal.