Ceara de pe fructele din comerț provoacă boli grave

mere cerate

Ceara de pe fructele din comerț, importate din alte țări, are efect devastator asupra sănătății. Majoritatea oamenilor cumpără fructe de pe rafturile ofertante ale magazinelor, fără să știe ce pericol se ascunde în spatele învelișului colorat al vegetalelor.

În cazul alimentelor ambalate avem posibilitatea să citim ingredientele pe eticheta produsului, însă opțiunea nu este valabilă și pentru fructe. În fruntea listei de vegetale se află deliciosul măr, care ne atrage prin aspectul proaspăt, gata să fie savurat.

Cum se îndepărtează stratul de ceară?
Aici problema este și mai gravă. Învelișul de ceară de pe fructe nu se ia întotdeauna prin simpla spălare cu apă. Pentru a se topi are nevoie de 85 de grade, prin urmare nu dispare sub jetul de apă.

Pe lângă acest produs chimic se mai aplică și două tipuri de pesticide, împreună creând o combinație cu efecte nocive asupra sănătății organismului. Destinația substanțelor chimice este sistemul digestiv. Acestea se așează pe pereții stomacului, provocând afecțiuni grave, de-a lungul timpului.
Producătorii susțin că ceara pentru fructe are rol de conservare, dar și de îndepărtare a ciupercilor și a bacteriilor. Cu toate acestea este cunoscut faptul că prin procesul de ceruire se obține un aspect lucios și atrăgător al fructelor.

Avertizări din partea reprezentanților protecției consumatorilor

Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, O.N.G. înființat în 1990, a vorbit despre pericolele la care ne expunem consumând fructele și legumele din comerț, în special a celor aduse de la distanțe mari.
Cei mai afectați sunt ei mici și acest aspect se reflectă în problemele de sănătate cu care se confruntă, încă de la vârste fragede.
„Hrana copiilor ar trebui să fie prioritatea numărul 1 a Ministerului Sănătăţii, pentru că este vorba de viitorul acestei naţiuni. Ei în schimb sunt preocupaţi de medicamente, pentru că de acolo ies banii”, a declarat pentru evz.ro, Costel Stanciu.
Cum putem să înlăturăm pesticidele de pe alimentele vegetale
Procedura este foarte simplă, la îndemâna oricui. Pune într-o oală trei litri de apă caldă, unde mai adaugi un pahar de oțet și 3 linguri cu bicarbonat de sodiu. Ingredientele se amestecă bine, până se omogenizează. Spălați fructele cu acest amestec.

Importatorii sunt interesați doar de profitul obținut, nu și de calitatea produselor comercializate. De exemplu, o persoană care a crescut doar cu alimente vegetale de import, nu va simți niciodată ceara de pe fructele consumate.