Bolile prostatei, tratamente naturiste miraculoase la îndemâna tuturor

Afecțiunile prostatei

Bărbații se confruntă, de-a lungul vieții, cu boli ale prostatei o glandă anexă a aparatului genital masculin. Cauzele ce determină apariția afecțiunilor pot fi de natură genetică, dar și vârsta, regimul alimentar deficitar sau statusul hormonal, pot influența evoluția procesului patologic.
Multe persoane ignoră simptomele, fie că nu știu să le recunoască, fie nu le acordă importanță, așteptând să dispară.

Ce este prostata mărită și care sunt simptomele

Infecția sau inflamarea prostatei se mai numește și prostatită și este mai des întâlnită în cazul bărbaților tineri sau de vârste mijlocii. Responsabili de apariția bolii inflamatorii sunt microbii din flora digestivă ce pot ajunge și în tractul urinar, microbii cu transmitere sexuală sau factori din mediul extern, așa cum este frigul sau apa rece.

Simptomele care te trimit la un medic specialist sunt: urinari frecvente de cantități mici de urină, durere în timpul micțiunii, febră, frison, stare generală de indispoziție, dureri musculare etc.
Vindecarea afecțiunilor se poate face și prin metode alternative, mult mai prietenoase cu organismul, fără a avea reacții adverse.

Tratamente naturiste pentru bolile de prostată:

1. Cura cu sucuri și crudități pe o perioadă de 1-2 luni. Se recomandă evitarea consumului de carne sau a alimentelor procesate.

2. Sucul de urzici are proprietăți antiinflamatorii mai puternice decât Indometacinul. Se beau câte 2 pahare în fiecare zi. Se pot folosi și rădăcinile urzicilor.

3. Sucul de roșii proaspete este bogat în cel mai puternic antioxidant și anume licopenul. Se bea 1 pahar în fiecare zi. Consumul de roșii reduce riscul apariției cancerului de prostată.

4. Sucul din frunze de pătlagină are o compoziție bogată în zinc, cu rol esențial în menținerea echilibrului hormonal. Se bea 1 pahar pe zi, obținut cu ajutorul blenderului. Sucul are proprietăți antiinflamatorii remarcabile. În aceeași categorie se înscrie și sucul de varză.

5. Cura cu ulei de dovleac este deosebit de eficientă. Se consumă o lingură seara și una dimineața la prima oră.

Un regim de viață echilibrat  ajută la menținerea unui aparat urinar sănătos, ținând departe afecțiunile  prostatei sau alte probleme patologice.