Peticeala străzilor din Rovinari: Cosmetizare eșuată a betonului amprentat

Nu știu ce să fac: să râd, să plâng într-un oraș unde reabilitarea unei străzi din Rovinari este o adevărată provocare pentru „ingineria” locală. Nu am putut să nu remarc (cred că orice locuitor al orașului Rovinari a observat) crăpăturile, peticelele, gropițele ce au erodat betonul amprentat, de pe strada Tineretului, în zona blocului F1. O adevărată nebunie într-o zonă civilizată.

La prima vedere pare un soi de estetică modernistă, probabil neînțeleasă de un om ce nu are cunoștințe în “betoneala străzilor”.
Ca orice cetățean nedumerit de priveliște din fața ochilor, am dreptul să adresez următoarea întrebare, autorităților locale: „Aici sunt banii noștri?”.

De subliniat faptul că betonul este ușor cosmetizat cu lac, pentru o notă de strălucire, intervenție ce a implicat anumite costuri, suportate din bugetul local.
Probabil se experimentează o nouă tehnică inginerească: întâi lăcuim betonul amprentat, apoi reparăm gropile și iar lăcuim.

Îmi vine în minte cântecul celebrului Dan Spătaru și îndrăznesc să fac o adaptare după realitatea locală: “Drumurile noastre, poate, se vor betona vreodată..”.