Tratament naturist: Planta sacră care te scapă de boli

tratament

Tratamentele naturiste reprezintă o metodă alternativă mult mai eficientă pentru vindecarea și prevenirea anumitor afecțiuni. Spre deosebire de medicamentele achiziționate la recomandarea medicului din farmacii, remediile pe bază de plante medicinale nu au efecte adverse asupra sănătății organismului.

Foarte multe plante folosite astăzi în diferite terapii curative sunt cunoscute încă din perioada antichității. În această categorie se înscriu și gălbenelele, plante delicate, cu flori galbene, cu un parfum fin ce cresc în grădină.
Romanii utilizau gălbenelele în prepararea leacurilor folosite în cazul mușcăturilor de șerpi sau scorpioni.

Bogate în vitamina C

Aceste plante galbene, ce reflectă frumusețea razelor soarelui, au proprietăți terapeutice miraculoase. Plantele au o puternică acțiune antiinflamatoare, antibacteriană, antiseptic și antifungică, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor. Conținutul bogat de vitamina C întărește sistemul imunitar.

Ceai de gălbenele beneficii

Din florile colorate se prepară un ceai ușor aromat, deosebit de eficient în afecțiunile sistemului digestiv. Așadar, se recomandă trei căni cu ceai pe zi, înainte de masă,  pentru vindecarea bolilor ale stomacului, și aici enumerăm: crampele abdominale, ulcerul gastric, gastrita, arsuri stomacale, gastrită hiperacidă.
Infuzia de gălbenele este un ideal tratament naturist pentru următoarele afecțiuni:
– colecist, stimulează secreția bilei
– diaree
– infecții urinare
– dureri menstruale
– reduce inflamațiile gingivale
– boli inflamatorii genital
– candida
Se mai poate folosi și pentru uz extern, în cazul acneei, a rănilor deschise și a bolilor de piele. Crema de gălbenele este recomandată de specialiști persoanelor cu tenul uscat.

Ceaiul de gălbenele ajută la slăbit?

Răspunsul este da. Persoanele care doresc să mai scape de câteva kilograme în plus, pot apela cu încredere la efectele curative ale acestor plante. Infuzia obținută din flori detoxifică organismul, îl revitalizează și ajută la arderea grăsimilor.
Specialiștii sfătuiesc pe cei care urmează tratamente naturiste pe bază de gălbenele să respecte un regim alimentar cât mai sănătos.