AJOFM Gorj: Absolvenții de liceu pot beneficia de două indemnizații

AJOFM Gorj

Absolvenții de liceu care nu reușesc să-și găsească un loc de muncă sau să se înscrie la facultate au posibilitatea să beneficieze de ajutor de șomaj. Dosarele în vederea obținerii indemnizației se vor depune la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj. Solicitările pot fi făcute până la data de 25 iulie. Până în prezent, aproximativ 60 de absolvenți de liceu și-au depus dosarul la sediul instituției.
„Așteptăm să vină cu cereri pentru a beneficia de ajutor. Probabil că mulți au așteptat să vadă notele de la bacalaureat, deși noi am informat că nu există nicio condiție cu privire la bac. Termenul este de 25 iulie pentru cei care au situația școlară încheiată pentru a-și depune primul dosar care atestă că se află în căutarea unui loc de muncă“, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, potrivit igj.ro.

Cea de-a doua indemnizație pentru tineri

Absolvenții de liceu pot beneficia, apoi, de indemnizație de șomaj, dacă își vor depune cel de-al doilea dosar în termenul legal de 12 luni. Tinerii vor dobândi statutul de șomer indemnizat urmând să beneficieze timp de șase luni de o sumă de 250 de lei a mai precizat directorul AJOFM Gorj.