Laura Codruța Koveși pusă la zid ! Noi audieri privind alegerile din 2009

Laura Codruta Kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată luni pentru audieri la Comisia Parlamentară de Anchetă, privind alegerile prezidenţiale din 2009. Șefa DNA nu poate să se sustragă invitației, fiind obligată să se prezinte potrivit deciziei Curții Constituționale.
“A intervenit decizia CCR care spune că, în baza principiului colaborării între instituţii, persoanele care exercită o funcţie într-o instituţie publică ce nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină”, a declarat preşedintele comisiei, Oana Florea, săptămâna trecută, potrivit evz.ro.
Dacă Koveși nu se va prezenta nici azi la audieri, Comisia Parlamentară de Anchetă va avea la dispoziție două variante, pentru a continua procedura. Fie  sesizează Ministerul Justiţiei, fie se va face plângere penală.

Șefa DNA a fost invitată de trei ori să se prezinte în vederea audierii. De fiecare dată a motivat că nu deține informații care ar putea să ajute la aflarea adevărului.

Laura Codruţa Kovesi va răspunde la trei întrebări

Șefa DNA va primi trei întrebări din partea Comisiei la propunerea senatorului PNL, Daniel Fechiu. Propunerea a primit 6 voturi pentru și două împotrivă. Câteva sute de persoane au organizat duminică seară un marş pentru apărarea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de atacurile lansate de oamenii certați cu legea.

Protestatarii au susţin că DNA se află sub un adevărat asediu. Susținătorii marșului au scris pe Facebook că printre “atacatori” se numără și ministrul Justiției Tudorel Toader, care a cerut Inspecției Judiciare, controlul DNA .

Tot organizatorii protestului susțin că cei care au înregistrat-o pe Laura Codruţa Kovesi, trasând sarcini directe procurorilor, în cadrul unei ședințe, vor doar să o elimine pe șefa DNA.