Măști naturale pentru toate tipurile de ten. Tu unde te încadrezi?

Masti naturale pentru ten

Măștile naturale pentru ten au câștigat teren în detrimentul cosmeticelor, datorită proprietăților nutritive și hidratante speciale. Orice femeie își dorește ca tenul său să arate mereu fresh, fără impurități sau acnee. Din fericire, natura a fost darnică și a oferit o paletă bogată de ingrediente ieftine, dar deosebit de eficiente în domeniul frumuseții. Fiecare tip de ten are nevoile sale, așa că tratamentele naturiste pentru față se vor prepara în funcție de problemele pe care pielea le manifestă.

Mască naturală pentru tenul uscat și deshidratat
Acest tip de ten este foarte sensibil și are nevoie de o îngrijire atentă.
Pune într-un bol curat un gălbenuș de ou, câteva picături de ulei de măsline și o linguriță de miere. Ingredientele le amesteci până se obține o formă omogenă. Pasta se aplică pe piele, după ce am curățat foarte bine tenul. Se lasă să acționeze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă. Compoziția poate fi folosită și pe decolteu sau mâini.

Mască naturală pentru tenul gras

Tenul gras este cel mai des întâlnit, cu predispoziție la acnee, de aceea trebuie să-l îngrijim corespunzător.
Albușul de ou are rezultate excelente, deoarece reduce porii de la nivelul pielii și înlătură aspectul lucios. Pentru a prepara masca ai nevoie de un albuș de ou și câteva picături de lămâie, pe care le amesteci bine. Compoziția se aplică pe față și se lasă în jur de 15-20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduță.

Masca naturală pentru tenul pătat
În acest caz avem fructul minune: lămâia. Acizii din lămâie îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, conferind strălucire tenului.

Mască naturală pentru ten îmbătrânit
Ridurile care se formează inestetic lângă zona ochilor dau un aspect inestetic pielii mature. Pentru rezolvarea acestei probleme avem următoarea rețetă. Folsește o linguriță de miere, una de argilă, două de zeamă de portocale și 4 picături de ulei de ricin. Se ține pe față circa 20 de minute, după care vă spălați. Tot pentru tenul matur este recomandat uleiul de jojoba, iaurtul, uleiul de măsline sau sucul de fructe, obținut cu ajutorul blenderului.