Fabrica de cablaje auto se confruntă cu deficit de personal

fabrica de cablaje auto

Fabrica de cablaje auto deschisă de Compania Sumitomo Electric Bordnetze, de pe platforma Rostramo, din Târgu Jiu, se confruntă cu deficit de personal, deoarece unii dintre angajați au renunțat la locul de muncă. Salariații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, inclusiv de faptul că trebuie să stai timp de opt ore în picioare.

Un alt punct sensibil, menționat pe lista nemulțumirilor angajaților, este și salariul minim pe economie, cu toate că la acesta se mai adaugă tichete de masă și sporuri acordate pentru schimburile de noapte.

„Dumnealor nu au vrut să facă o inaugurare cu fast. Este un angajator destul serios. Au fost angajate, deja, aproximativ 500 de persoane. (…) Este o fluctuație de personal. Am discutat mai multe aspecte cu dumnealor și i-am întrebat de ce posturi au nevoie și există locuri disponibile pentru ctc-iști și electricieni. Sunt persoane care au venit de la Drobeta Turnu Severin sau de la Caransebeș, au mai stat 1-2 săptămâni și au plecat. Sunt puțin nemulțumiți și reprezentanții firmei de această situație”, a declarat Romeo Chiriac, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, potrivit igj.ro.

Au primit mii de CV-uri dar se confruntă cu  criză de personal

La început, mii de gorjeni s-au arătat încântați de deschiderea fabricii de cabluri auto, însă, în prezent, societatea continuă recrutările, în speranța că va acoperi necesarul de forță de muncă.
Romeo Chiriac a  menționat că cei interesați de un loc de muncă în cadrul fabricii pot să se prezinte la interviu, în fiecare zi de miercuri.

“Orice angajator își dorește forță de muncă bine calificată și eficientă. (…) Din discuțiile avute cu reprezentanții firmei, am aflat că mulți dintre cei care au depus cereri nu au mai răspuns, apoi, la telefon”, a mai adăugat, directorul executiv AJOFM Gorj, scrie sursa citată.