Mihai Tudose îl ironizează pe Petre Daea: “Înțelegem ce înțelege oaia”

Premierul Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a făcut o remarcă ironică despre proiectul prezentat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, încă de la începutul ședinței de Guvern. Proiectul de hotărâre în cauză a fost propus pentru aprobarea unui ajutor de susținere a crescătorilor de ovine, în scopul comercializării lânei.
“Ca sa încheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână”, a afirmat premierul Mihai Tudose, potrivit stirileprotv.ro.
Ministrul Agriculturii nu a avut drept de replică, premierul i-a replicat tăios făcând referire la intenția acestuia de a schimba brandul turistic “înțelegem ce înțelege oaia”.
“Nu, nu mai luați cuvântul, lăsați. Dar închidem cu oaia. Înțeleg că, dacă am terminat și cu lăna, e gata. Lăsați ca înțelegem ce înțelege oaia, dar dacă am ajuns și la ambalaj lucrurile sunt în regulă”, a mai spus premierul.

Oaia este o statuie vie ce dorește să fie înțeleasă

La începutul lunii iulie, Petre Daea a afirmat că creșterea oilor este o tradiție în România, ce a asigurat existența unor întregi comunități. Ministrul Agriculturii a mai subliniat rolul ovinelor în industria lânii și a lactatelor, menționând că “oaia își dorește doar să fie înțeleasă”.

Pe data de 30 mai, Petre Daea a uimit pe toată lumea când a afirmat că susține schimbarea actualului brand de țară la României, și anume frunza, cu oaia. În viziunea ministrului oaia este “o statuie vie”, unică în lume.

More in economie, Guvern, Mihai Tudose, oaie, petre Daea
Brand de țară: Un gorjean plimbă oile cu mașina

Multe ne sunt date să vedem în fiecare zi pe drumurile gorjene, însă nu mereu avem parte de o asemenea...

Close