Mihai Tudose îl ironizează pe Petre Daea: “Înțelegem ce înțelege oaia”

Premierul Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a făcut o remarcă ironică despre proiectul prezentat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, încă de la începutul ședinței de Guvern. Proiectul de hotărâre în cauză a fost propus pentru aprobarea unui ajutor de susținere a crescătorilor de ovine, în scopul comercializării lânei.
“Ca sa încheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână”, a afirmat premierul Mihai Tudose, potrivit stirileprotv.ro.
Ministrul Agriculturii nu a avut drept de replică, premierul i-a replicat tăios făcând referire la intenția acestuia de a schimba brandul turistic “înțelegem ce înțelege oaia”.
“Nu, nu mai luați cuvântul, lăsați. Dar închidem cu oaia. Înțeleg că, dacă am terminat și cu lăna, e gata. Lăsați ca înțelegem ce înțelege oaia, dar dacă am ajuns și la ambalaj lucrurile sunt în regulă”, a mai spus premierul.

Oaia este o statuie vie ce dorește să fie înțeleasă

La începutul lunii iulie, Petre Daea a afirmat că creșterea oilor este o tradiție în România, ce a asigurat existența unor întregi comunități. Ministrul Agriculturii a mai subliniat rolul ovinelor în industria lânii și a lactatelor, menționând că “oaia își dorește doar să fie înțeleasă”.

Pe data de 30 mai, Petre Daea a uimit pe toată lumea când a afirmat că susține schimbarea actualului brand de țară la României, și anume frunza, cu oaia. În viziunea ministrului oaia este “o statuie vie”, unică în lume.