În orașul trist, dosarele s-au stins!

Orasul trist

Acum un an, unii ne promiteau că oamenii buni vor face orașul să râdă. Pe zi ce trece, ne dăm seama că a fost doar o metaforă.

METÁFORĂ  Figură de stil care constă în a atribui unui cuvânt un înțeles nou pe baza unei comparații subînțelese.

Sănătate

Luna aprilie ne-a adus un nou director la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari, după demisia fostului director Constantin Talabă. Noul manager, cel care asigurase interimatul de la demisia fostului director, a participat la concursul organizat pe data de 18 aprilie 2017. Chirurgul Adrian Murea obținând 9,33 la evaluarea proiectului de management și 9,52 la evaluarea abilităților manageriale.

Cine este dr. chirurg Adrian Murea? Un gorjean stabilit în București,  fiul fostului primar de Târgu-Jiu(1992-1996), Victor Murea, fost ministru al Minelor în guvernul provizoriu Petre Roman. 

Până anul trecut chirurgul Adrian Murea, a profesat în spitalul Ministerului de Interne din Capitală, Profesor Dr. Dimitrie Gerota.

Cu toate că în presa locală este ridicat în slavi, “chirurgul de capitală” este pus în altă lumină de către presa centrală. Şi un bun exemplu, în acest sens, este un articol din Cotidianul, unde ne sunt detaliate “afacerile” actualului director de la Spitalul Rovinari. Mai pe scurt, Cotidianul titrează: escrocherii imobiliare, pacienţi decedaţi şi notari fantomă, ce au dus la un dosar penal instrumentat de DNA, de 10 ani. 

Dar, cum noi din Gorj, știm că DNA-ul nu are nicio autoritate sau jurisdicție în acest județ, noul director poate dormi liniștit, dacă nu l-a deranjat nimeni în 10 ani, nici de acum înainte n-o să-l deranjeze.

Noi ceilalți, până la stabilirea în instanţă a vinovăției sau nevinovăției domnului director, trebuie să-i acordăm prezumția de nevinovăție. Dar asta nu ne împiedică să fim mai precauţi când ne internăm în spital(la Rovinari), mai ales dacă suntem proprietari de imobile. Zic şi eu, precauția e mama înțelepciunii.

Poliţie

Vine începutul lunii iunie, şi ne aduce un nou șef la Politia Rovinari, în persoana domnului Minel Sanda. Distins domn, ce ar fi obținut la concursul organizat de IPJ Gorj, pentru ocuparea funcției de șef al Poliției orașului Rovinari, cu recrutare din sursă internă puțin peste nota 9. La a doua participare, pentru că la prima participare, în luna februarie, a fost respins, cu nota 5,07.

Proba de concurs a constat în susținerea unui  interviu structurat pe subiecte profesionale. 

Da, exact domnul care în 2012 a provocat un accident auto pe strada Victoriei din Târgu-Jiu, aflându-se la volanul mașinii personale în stare de ebrietate. Alte alte patru autoturisme au fost avariate. Etilotestul a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acel moment, colegii săi de la Poliția Rutieră reținându-i permisul de conducere. Se pare că ulterior, a fost scos de sub urmărire penală, conform articolului din Gorjeanul.

***

Consider că avem toate motivele să râdem, cu lacrimi…

Oare ce surpriză o să avem în următoarele luni??

P.S. Am uitat, avem şi o nouă societate comercială înființată de Consiliul Local Rovinari, cu un nou director, consilier PNL…ups, pardon, fost PNL. 
P.S.2 Nu, acolo nu avem dosare(momentan), acolo avem doar interese personale, interese de grup, sau grup de interese (încă nu îmi e clar) şi traseism.
P.S.3 Apropo, unde sunt oamenii buni ? Cum care? Ăia care să facă oraşul să râdă!